close
Vendi

15 MASAT EKONOMIKE QË I PARALAJMËROI ZAEV, ANULOHEN KREDITË, ADMINISTRATA ME RROGË MINIMALE

22_3_2020_Pres_Zoran_Zaev (4)

 

 1. Rrogë minimale prej 14 500 denarëve nga shteti për secilin punëtor i cili punon në kompani private që është kapur nga kriza
 2. Pagë mujore për qytetarët që kanë mbetur pa punë për shkak krizës. Paga do të jetë në vlerë prej 50% nga paga mesatare e punëtorit
 3. Të gjithë funksionarët dhe udhëheqësit e sektorëve në nivel shtetëror do të marrin rroga minimale
 4. Të gjithë të punësuarit në sektorin publik do të marrin rroga minimale
 5. Kryetarët e këshillave komunal si dhe këshilltarët komunal, anëtarët e trupave mbikëqyrës dhe të institucioneve publike do të punojnë pa pagës
 6. 7000 denarë për familjet që nuk kanëtë punësuar
 7. Suspendohet ligji për përmbarim deri në fund të qershorit
 8. Anulohen kreditë ( Kësti i kredisë për muajin prill do të paguhet në qershor)
 9. Shfrytëzuesit e banesave sociale lirohen nga pagesa e qirasë
 10. 6 milion euro për kredi pa interes për kompanitë
 11. 50milion euro kredi të lira nëpërmjet bankave komerciale
 12. Ndalesë që kompanitë të shkojnë në falimentim gjatë krizës
 13. Ndihmë për punëtorët në media dhe shtëpitë mediatike (14 500 denarë për një të punësuar gjatë muajit prill dhe maj)
 14. Ndihmë për sportistët dhe artistët (14 500 denarë për një të punësuar gjatë muajit prill dhe maj)
 15. Mundësi më të mëdha për pensionistët, personat me nevoja të veçanta dhe gratë shtatzëne
Klan Macedonia

The author Klan Macedonia