close
Vendi

AGRONOMËT: SA MË SHUMË UJITJE TË KULTURAVE BUJQËSORE

no thumb

Meqë prodhimtaria bimore zhvillohet në ambient të hapur dhe ka karakter sezonal, ndërsa masa bimore rritet në vazhdimësi falë punës së njeriut dhe kushteve klimatike,  ngritja e temperaturave si gjatë këtyre ditëve, imponon një kujdes të veçantë me qëllim që të mos shkojë kot  mundi i derdhur për kultivimin e kulturave të ndryshme bujqësore.

Po si  të mbijetojnë bimët përballë këtyre temperaturave. Eksperti thotë se shpëtimin duhet kërkuar – tek vaditja.

Sipas pritshmërive të meteorologëve java e cila është para nesh, pritet të jetë java më e nxehtë e vitit, edhe dita e sotme bën pjesë në këtë periudhë. Prandaj, kujdes kulturat e mbjellura kërkojnë ujë, por edhe ato janë si organizmi i njeriut – jo në mesditë, se i bëni dëm vetes dhe bimëve! /Vjollca Aliti/

Tags : https://www.youtube.com/watch?v=qTlVt5JEZAQ
Klan Macedonia

The author Klan Macedonia