close
Rajoni

Ambasadori gjerman ka disa fjalë për Serbisë në lidhje me Rusinë

ammmmmm

Ambasadori gjerman në Beograd, Thomas Schieb tha të enjten se Berlini dhe Brukseli presin që Serbia të bashkohet në vendosjen e sanksioneve të Bashkimit Europian kundër Rusisë, sepse ajo është në rrugën drejt BE-së.

Serbia deri më tani ka refuzuar t’i vendosë sanksione Rusisë, por Schieb tha se kjo punë është e lidhur me anëtarësimin.

“BE është një komunitet vlerash. Ne kemi vlera të përbashkëta dhe një politikë të jashtme të përbashkët dhe çështja e anëtarësimit në sanksionet e BE-së është e lidhur me këtë”, tha ai në televizionin N1.

Sipas ambasadorit, Berlini është shumë i vetëdijshëm për faktin se Serbia varet nga Rusia për energji sikurse Gjermania, por theksoi edhe çështjen e “çlirimit nga varësia energjetike ruse”.

“Gjithçka është në duart e Serbisë. Procesi i eurointegrimit u krijua në mënyrë që vendet kandidate të zbatojnë reforma për të përshpejtuar përparimin e tyre drejt anëtarësimit. Gjermania e mbështet Serbinë në këtë rrugë”, tha ai.

Ambasadori gjerman theksoi se politika e jashtme dhe e sigurisë e determinon rrugën e Serbisë drejt BE-së ose jo.

“Sa më shpejt të përafrohet me politikën e përbashkët të jashtme dhe të sigurisë, aq më shpejt Serbia do të përparojë në rrugën drejt BE-së dhe ne e mbështesim plotësisht atë Serbi”, tha ai.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia