close
Kulture

“ARS ALBANIKA”: ORGANIZOHET MANIFESTIMI “FLAKADANI I KUJTESËS”

Screenshot_2

Promovohet revistat “Ars Albanika” si dhe poema “Adem Jashari”


Shoqata për kulturë dhe art “Ars Albanika” organizoi manifestimin “Flakadani i kujtesës” nën moton “Flamur Gjak, Flamur Shkabë” kushtuar festave të nëntorit. Gjithashtu në këtë manifestim u promovuan revistat shkencore “Ars Albanika” si dhe poema “Adem Jashari” nga Ilir Shaqiri.

Në prag të festës së flamurit, rikujtojmë njerëzit me të cilët ne jemi krenar. Në këto hapësira shqiptarët me shekuj janë përballur me qytetrimet, doktrinat religjioze dhe ato politike, por ne ja arritëm të mbijetojmë, u shpreh Kryetari i Shoqatës “Ars Albanika” Zeqirija Rexhepi.

Hasan Qyqalla përfaqësues i mërgatës shqiptare, vlerësoi lartë revistën shkencore ‘Ars Albanika’, dhe e cilësoi si një arkiv të pasur kombëtare e kulturore.

Në këtë manifestim u promovua edhe Poema “Adem Jahsari” nga këngëtari i mirënjohur Ilir Shaqiri.

Ndryshe, manifestimi u shoqërua me recitim poezish dhe muzikë si dhe në fund ju ndan mirënjohje kontribuesve të kësaj shoqate dhe televizionit Klan Maqedoni.  /Lindita Aliu/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia