close
VendiVideo

BOGOVINË: BETEJA PËR UJËSJELLËSIN

bogovine

Një përplasje e pazakonshme në Bogovinë. Thelbi i mosmarrëveshjeve mes komunës, nga njëra anë, dhe këshillit për mbrojtjen e ujësjellësit, nga ana tjetër është ky: fshatarët kanë ndërtuar prej vitesh me vetëkontribut ujësjellësin. E kanë ndërtuar dhe kanë ngritur një shoqatë për menaxhimin e tij. Së fundmi, pushteti vendor i kësaj ane që selinë e ka pikërisht këtu, kërkon që komuna të menaxhojë edhe me ujësjellësin e këtij fshati. Kjo po kundërshtohet kategorisht. Ne rezistencë po has edhe vendimi për ngritjen e një rezervoari në vlerën 100 mijë euro. /S. Xh. /

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia