close
Top LajmeVendi

Brasnarska nga UNHCR: Refugjatët mund të japin kontributin e tyre në RMV

grtgrdg

E ftuar në emisionin Klan Debat, Ljubinka Brasnarska nga UNHCR tregoi se si po trajtohen refugjatët në Maqedoni.

”Ne mundohemi që fëmijët ukrainas mos të humbin nga mësimi, t’ju sigurojmë disa kushte minimale për të vazhduar jetesën normale, sepse nuk ka lidhje nëse kërkon ose jo azil, ai që e lëshon vendin e tij shkaku i luftës është refugjat, ne sipas informacioneve tona kemi 600 persona në vend të cilët kanë kontaktuar me ne disa prej tyre.

Mendoj që solidarizimi dhe dëshira për ti ndihmuar njerëz që as nuk i njohim është e pranueshme edhe nga shoqatat por edhe nga opinioni publik në vend, duhet të mundohemi të jemi sa më të mirë në atë aspekt, sepse edhe ato janë njerëz të mençur me kariera të ndryshme, ato mund edhe të japin kontributin e tyre në vendin tonë.” /KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia