close
Vendi

Buçkovski: Ka grupe që punojnë kundër një marrëveshjeje Shkup-Sofje

4fe97427591dab6a8a1332a3212c6345

Bullgaria dhe Maqedonia mund të arrijnë një marrëveshje gjatë presidencës franceze mme Bashkimin Evropian. Tani klima është më e mirë për negociata. Ka një shans që bisedimet të vazhdojnë muajin e ardhshëm, por ka grupe në Sofje dhe Shkup që po punojnë kundër një kompromisi dhe marrëveshjeje midis dy vendeve tona, tha ish-kryeministri dhe ish-përfaqësuesi i posaçëm i qeverisë për negociatat me Bullgarinë, Vllado Buçkovski.

Sipas tij, pesë diplomatët rusë të dëbuar nga Shkupi po bëhen më agresivë në përpjekjet e tyre për të penguar marrëveshjen mes Maqedonisë dhe Bullgarisë në dëshirën e Shkupit që Shkupi të fillojë bisedimet për anëtarësim në BE.

Për regjistrimin në vend, Buçkovski tha se dallimi në pasaportat e lëshuara dhe në numrin e të regjistruarve është për faktin se shumica e pasaportave merren për arsye ekonomike dhe këta persona nuk janë më në vend.

“Unë besoj se të gjithë bullgarët që donin të deklaroheshin si bullgarë gjatë regjistrimit e bënë këtë”, tha Buçkovski.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia