close
EkonomiTop LajmeVendi

BYTYQI: NUK DUHET TË FAJËSOHET KJO QEVERI PËR BORXHIN PUBLIK

fatmir-arti

Fatmir Bytyqi këshilltar i Kryeministrit Zoran Zaev për Çështje ekonomike menjëherë është përgjigjur Ilire Dautit nga Aleanca për Shqiptarët në emisionin “Arti i Financës” për borxhin publik, ku Dauti ka kritikuar qeverinë për rritjen e borxhit publik në 5.3 miliardë dollarë.

“Ne borxhin publik dhe huamarrjen e reja i marrin për dy arye: Për të shlyer borxhet e vjetra, para që janë marrur me interes shumë të lartë dhe ne tani kemi mundësi përshkak të situatës momentale të shtetit të marrim hua me interes më të vogël. Nëse kemi një shumë duhet gjithsesi ta kthesh për shkak të një politike të gabuar të ndokujt tjetër dhe këtu nuk mund ta fajësoni këtë qeveri.” – shtoi Bytyqi.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia