close

Kulture

Kulture

ANKARA: ARRESTOHET KËNGËTARI TURK ATILA TASH

arrestimi5

Në shënjestër të regjimit të presdientit turk Erdogan u ndodh edhe një këngëtar i famshëm. Ka mjaftuar qëndrimi i tij i hapur publik që ta fus atë prapa grilave

Këngëtari i njohur turk Atila Tash shkruante për një kohë të gjatë në një gazetë që shpaloste mllefin e popullit ndaj politikës dhe veprës së partisë së Erdoganit.

Kjo ka mjaftuar që Tash të bjerë në prangat e policisë turke. Arrestimi i tij është kritikuar shumë nga kundërshtarët e Erdogan, që e cilësojnë këtë si shkeljen më të rëndë të lirisë së fjalës.

Ai ka dërguar edhe një mesazh në letër nga qelia e burgut.

Këngëtari në mesazhin e tij ka mohuar se ka lidhje me Gylenin dhe ka shprehur “Jam i qetë sepse jam i pafajshëm. Krimi im i vetëm është se kam kritikuar qeverinë”

Sëbashku me këngëtarin u arrestuan edhe tre gazetarë të tjerë për të njëjtën akuzë. Kohët e fundit me dhjetra gazetarë, prokurorë, gjykatës, policë, biznesmenë dhe mësues janë arrestuar në Turqi se dyshohet se kanë lidhje me lëvizjen e Gylenit. /Agjencitë/

read more
1 7 8 9
Page 9 of 9