close

Vendi

VendiVideo

PËRMBYTJET: DËME EDHE NË DOBROSHT

no thumb

Në Dobrosht për dallim nga fshatrat tjerë të prekura  nga përmbytjet, ujësjellësi nuk është i dëmtuar, por kjo nuk vlen për vendbanimet e tjera që u përfshinë nga përmbytjet e mëdha në fillim të javës.

Kreu i institutit të Shëndetit Publik gjithashtu tërhoqi vërjetjen se duhet bërë përpjekje për parandalimin e përhapjes së epidemive që nënkuptohet sa më parë duhet bërë spastrimin e terreneve të përmbytura. /XH. I./

 

 

 

read more
VendiVideo

REÇICË: EDHE KINEZËT NDIHMOJN …

no thumb

Në Reçicë të vogël për normalizimin e gjendjes janë angazhuar edhe makineri të rënda të një firme nga Kina. Hollësitë i sjell kronika e Xhumadije Ibraimit.

Punimet   për normalizimin e situatës  në Reçicë të Madhe e të Vogël kanë vazhduar edhe sot. Lajmi nga Reçica është se këtu  ka ardhur të ndihmoj edhe një kompani kineze e cila ka angazhuar makineri të rënda  për pastrimin e terrenit.

Ndërkaq, kreu i komunës Teuta Arifi, e pranishme në Reçicë, foli dhe për punën që po bëhet për kapërcimin e gjendjes.

Rrjedhimisht, situata në fshatrat fushorë të Tetovës, Reçicë e Madhe e e Vogël si dhe në Poroj e Xhepçisht, sot paraqitet  dukshëm më e përmirësuar. Banorët ndërkaq presin aktivizimin e komisioneve për vlerësimin e dëmeve që, sikurse dihet, janë tepër të mëdha. /Xh. I./

read more
VendiVideo

TETOVË: PDSH-ja THIRRJE FAKTORIT NDËRKOMBËTAR PËR VLERËSIM TË DËMEVE

no thumb

Institucionet qeveritare kanë marrë rolin e organizatave joqeveritare duke kërkuar ndihmë, në vend që me mjetet e buxhetit që posedojnë të kujdesen për banorët e fshatrave të Tetovës, të cilët u prekën nga katastrofa natyrore e ditës së hënë. Kështu deklaroi, zëdhënësi i PDSH-së Luan Tresi në një prononcim për media.

PDSH-ja i bën thirrje faktorit ndërkombëtar që të ushtrojë presion ndaj qeverisë që të fillojë menjëherë të merret seriozisht me vlerësimin e dëmeve  në tokat bujqësore, në të mbjellat si dhe në të mirat tjera të qytetarëve të dëmtuara nga vërshimet.

Ndërkaq, lidhur me këto akuza, kryetarja e Komunës së Tetovës, Teuta Arifi, shprehet:

 

read more
VendiVideo

TETOVË: UJI NË QYTET I PIJSHËM, NË RRETHINË JO

no thumb

Uji në qytetin e Tetovës është i pijshëm, por jo edhe në fshatrat që pësuan dëme nga vërshimet.

Kështu thonë rezultatet e fundit nga analizat e bëra për ujin e pijshëm të ujësjellësit të qytetit dhe të fshatrave të goditura.
“Uji i ujësjllësit të qytetit është i sigurtë për pije.
Për sa i takon ujit në viset rurale nga rezultatet e marra deri më tani , uji i pijshëm në Recicë të Madhe e të Vogël, janë këputur gypat e ujësjellësit , pra rrjeti i ujësjellësit nuk funksionon , por ka shumë rezervuarë alternativ të cilat i analizojmë dhe nga analizat e deritanishme , asnjë nuk është për pije –
Ratko Davidovski – specialist për Shëndetësi Ekologjike dhe Higjienë

Poashtu edhe në fshatin Xhepcisht, uji nuk mund të përdoret si dhe në fshatin Poroj , dhe në të dy rezervuarët.Kemi bërë analiza edhe të ujit në disa puse të fshatrave , në Trebosh dhe nga qendra për shëndet publike , në Shkup dhe edhe atje uji nuk mund të përdoret” – thotë Davidovski.

Uji për pije në Shipkovicë , dy të tretat e fshatit nuk kanë ujë nga dëmtimi i ujësjellësit, sot rrjeti  është sanuar, ishim në terren bëmë klorimin e rezervuarit dhe dezinfektimin e ujit të pijshëm , është marrë mostër e ujit para dezinfektimit  dhe pasi është bërë dezinfektimi , por para se të kryhen analizat nuk rekomandojmë përdorimin e ujit për pije” –  shprehet Davidovski

Ndërkaq, nga Instituti i Shëndetit Publik të Republikës së Maqedonisë, theksojnë që veçanarisht uji  për të pirë, për larjen e dhëmbëve, për larjen dhe përgatitjen e ushqimeve  dhe larjen e enëve të jetë patjetër ujë i paketuar, i vluar apo i dezinfektuar. /V. A./

read more
VendiVideo

SHIPKOVICË: PUNOHET, ARRIJNË NDIHMA…

no thumb

Në rajonet e dëmtuara nga përmbytjet e ditës së hënë, situata sa vjen e tensionohet. Në Shipkovicë, edhe më tej vazhdon të punohet me intensitet të lartë për normalizimin e jetës, pas përmbytjeve të së hënës, që përshinë një pjesë të madhe të rajonit të Tetovës dhe rrethinës. Vendbanimi më i goditur, ku është  shënuar numri më i madh i viktimave është Shipkovica. Në këtë fshat vazhdojnë të arrijnë nga të gjitha anët. Televizioni ART, që nga dita e parë, vazhdimisht ka qëndruar në vendbanimet e goditura nga përmbytjet, në mënyrë që sa më profesionalisht dhe në kohë, të njoftojë opinionin për gjendjen atje. Stafi menaxhues i TV ART-it  vlerëson se në situata të këtilla, përpos punës profesionale, duhet të vijë në shprehje edhe aspekti njerëzor dhe human. Gjatë ditës së sotme, në organizim të menaxhmentit të TV ART-it u dërguan ndihma në produkte ushqimore, ujë dhe batanije për vendbanimet e goditura nga përmbytjet. /S. Xh./

read more
VendiVideo

ARRESTIME TË SHUMTA QË NDËRLIDHEN ME SHTETIN ISLAMIK

no thumb

Në kuadër të opercionit QELIJA, që u ndërmorr mëngjesin e sotëm nga ana e forcave speciale të MPB-së, janë arrestuar nëntë persona të dyshuar për oganizimin dhe rekrutimin e pjesëtarëve për formacionet paraushtarake në Lindjen e afërt,ndërsa 27 persona edhe më tej janë në kërkim, kumtoi  në konferencën për shtyp ministri i punëve të brendshme Mitko Cavkov.Të gjithë të arrestuarit  dhe të dyshuarit  janë qytetare të Maedonisë dhe janë të nacionaliteteve të ndryshme shtoi Cavkovi.

Gjatë kohës ë aksionit janë arrestuar nëntë persona, ndërsa ndaj 27 personave të cilët janë të përfshirë në këtë hetim, vazhdojnë kërkimet edhe për arrestimin e tyre. Në bazë të njohurive operative me tëcilat disponon MPB-ja, rreth 20 shtetas të Maqedonisë, edhe më tej gjenden në frontet e luftës, kryesisht në Siri”- deklaron ministëri i Punëve të Brendshme, Mitko Ҫavkov.

Grumbullimi i dëshmive ka filluar nga shtatori i vitit të kaluar dhe ka zgjat deri në korrik të këtij vitit. Sot në mëngjes  është ndërmarrë aksioni antiterrorist  me ç’rast janë kryer 28 bastisje edhe atë në xhaminë TUTUNUZ në Shkup, në internet-kafen FAST-NET si dhe në lokalet e dy organizatave joqeveritare. Pos në Shkup policia ka kryer  bastijse edhe në Gostivar, Strugë, Tetovë dhe Kumanovë.

 “MPB, mëngjesin e sotëm filloi me realizimin e fazës finale tëpër punimit operativ QELIJA, për të cilën kemi vepruar një periudhë më të gjatë. Në bazë të urdhërit të Prokurorisë themelore publike, përndjekjen e krimimit të organizuar dhe korrupcionit, MPB-ja në periudhën kohore nga shtatori i vitit 2014 deri në korrik të këtij viti, punoi në mbledhjen e dëshmive material për shtetas të Maqedonisë, të cilët në mënyrë aktive kanë marrë pjesë në organizimin dhe trajnimin e persponave për pjesëmarrje në formacione paraushtarake, jashtë territorit të Republikës së Maqedonisë. Për të njëjtë te dhe më tej mblidhe ndëshmi edhe për grmbullimin e mjeteve financiare, për personat që kanë marrë pjesë në formacionet paraushtarake, por për nxitjen e personave për pjesëmarrje në formacionet paraushtarake, nëpërmjet rrjeteve sociale dhe mënyrave tjera të komunikimit – thotë Cavkov.

Ministri Cavkov theksoi se 20 të tjerë  të cilët janë të dyshuar  me siguri gjenden në frontet në Siri, ndërsa në këtë  aksion është arresutar edhe një imam nga Shkupi. Nga ajo që është  siguruar si deshmi  imami llogaritet si njëri nga ideologet  për organizim dhe rekrutim  të individëve  për të shkuar në organizatat paraushtarake në vendet  e krizës ka deklaruar ministri Cavkov, sipas të cilit rreth 130 qytetarë të Maqedonisë deri më tani kanë qenë  ose akoma janë  në frontet luftarake në Siri dhe Irak. /H. H./

 

read more
VendiVideo

POROJ: PUNOHET, POR DUHET KOHË

no thumb

Eskavatorë, buldozerë e kamionë të ndërmarrjes së Rrugëve të Maqedonisë por edhe të angazhuar nga komunat fqinje të Tetovës, edhe sot kanë punuar për spastrimin e rrugës rajonale Tetovë-Jazhincë, të bllokuar nga përmbytjet mes Porojit e Xhepçishtit. Ekipi i televizionit Art ishte edhe atje. /S. XH./

read more
VendiVideo

TETOVË: NDIHMË NGA KRYEQYTETI PËR ZONAT E PREKURA

no thumb

Situata në Shipkovicë, po shkon drejt normalitetit.Rruga brenda fshatit është zhbllokuar, ndërsa hapet rrugë për mundësi të angazhimeve të më shumë makinerive. Ndërkaq edhe nga fshati Poroj dhe Recicë, ka lajme të mira – kështu ka bërë të ditur kryetarja e komunës, Teuta Arifi.
Ndërkaq, në një zhvillim tjetër, kryetari i qytetit të Shkupit, Koce Trajanovski erdhi sot për vizitë në Tetovë duke konfirmuar ndihmën e kryeqytetit për zonat e prekura dhe normalizimin e gjendjes.
I pranishëm në Tetovë, ministri i Mbrojtjes, Zoran Jolevski tha se brenda 6-7 ditëve do të ndërtohen urat në fshatin Poroj, ndërkaq thekson se sipas informatave nga terreni, brenda ditës së sotme dhe nesërme, pritet të pastrohen rrugët e Tetovës plotësisht. /V. A./

read more
VendiVideo

GOSTIVAR: NDIHMË DHE SOLIDARIZIM ME ZONAT E GODITURA

no thumb

 

Këshilli Komunal i Gostivarit me vendim unanim u ka ndarë sot  banorëve të zonave të rrezikuara të Tetovës  ndihmë me vlerën 600 mijë denarë. Në shenjë solidarizimi këtë e kanë bërë edhe këshilltarët duke dhënë mëditjet e tyre.

Seanca e jashtëzakonshme e Këshillit Komunal filloi me një minutë heshtje për viktimat që humbën jetën gjatë fatkeqësisë natyrore në rajonin e  Tetovës.

Këshilltarët komunal, unanimisht mbështetën vendimin, duke bërë të mundur që iniciativa e kryetarit të Komunës së Gostivarit, Nevzat Bejta të mund të zbatohet në ditët në vazhdim.

Komuna e Gostivarit që në çastet e para të fatkeqësisë vuri në shërbim të Këshillit Komunal të Emergjencës për zonat e përmbytura kapacitetet e Njësitit Territorial kundër zjarreve dhe të Ndërmarrjes Publike të qytetit. Që të hënën në mbrëmje  u angazhuan ekskavatorë dhe kamionë për të bërë spastrimin e rrugëve e të sipërfaqeve të tjera të përmbytura. /E.S./

 

 

read more
VendiVideo

REÇICË E MADHE: VAZHDON SHËRIMI I “PLAGËVE”

no thumb

Punimet vazhdojnë për të shëruar plagët e qytetarëve, kjo do të ndodh te qytetarët me dëme matriale, por nuk do të shërohen plagët e atyre që janë shpirtërore. Me kalimin e kohës gjërat matriale do të zëvendësohen dhe kjo bëmë  vetëm do të kujtohet, ndërsa ata që do ta kujton përmes dhimbjes janë ato që kanë humbje të shpirtit e të zemrës.

read more
1 1,027 1,028 1,029 1,030 1,031 1,044
Page 1029 of 1044