close
Vendi

ÇMIMI I RRYMËS: VAZHDOJNË PROTESTAT NË TETOVË

2906CAD1-9321-4258-BFB6-654CAF9F0F13

JAVA E NËNTË E PROTESTAVE, ORGANIZATORËT THONË SE NUK ZMBRAPSEN


Nën moton “Boll më” protesta në Tetovë filloi në sheshin “Iliria” për të marshuar deri te Monopoli dhe anasjelltas. Protestuesit bllokuan rrugët në të dyja drejtimet.

Organizatorët e protestave vlerësojnë se shtrenjtimi I rrymës elektrike është cështje e dakorduar dhe biznes sekret mes oligarkëve dhe shtetit.

Ata theksojnë se kanë kërkesa publike deri tek të gjitha grupet parlamentare. Njoftuan se janë takuar me ASH-në dhe me BDI-në, se LSDM-ja ka anuluar takimin me ta, pas asnjë arsye. Sic thuhet, në parim grupet parlamentare japim përkrahje, por kërkojnë kohë se si të implementohen kërkesat e iniciativës qytetare.

Protestat në Tetovë, nga 6 Gushti, zhvillohen për cdo javë. Qytetarët kërkojnë cmim më të lirë të rrymës elektrike për 46%, shfuqizimin e KRRE-së, të zvogëlohet TVSH-ja nga 18 në 5% dhe të formohet një organ I pavaur arbitrar që do ti verifikojë kualitetin e shërbimeve dhe do ti adresojë ankesat e qytetarëve nga kompanitë energjetikë, kanë thënë nga iniciativa qytetare “Boll Më”. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia