close
Top LajmeVendi

Debat i tensionuar në Kuvendin e RMV-së

kuvendi-mk-780×439-1

Debate të tensionuara janë zhvilluar sot gjatë  seancës parlamentare, kur koordinatori i grupit parlamentar Nikolla Micevski kërkoi fjalim, por kryekuvendari Talat Xhaferi nuk e lejoi.

Xhaferi kërkoi votim për rendin e ditës, ndonëse paraprakisht fjalën ua kishte dhënë dy deputetëve të VMRO-DPMNE-së të cilët nuk dolën në foltore.

Më pas debati ka arritur në një grackë të tensionuar kur kryeparlamentari Xhaferi i ka bërtitur Micevskit.

“Shko e ulu në vendin tënd nëse nuk je për rrahje”, i tha Xhaferi Micevskit.

“Mos më prek, mos më sulmo”, ka reaguar Micevski, pas së cilës Xhaferi i ka thënë: “Ik dhe shko në foltore”. Pas kësaj, Xhaferi e vuri në votim agjendën e kaluar, ndërsa Micevski reagoi: “Ty turp, turp, çfarë agjende”.

Derisa deputetët po votonin, Xhaferi i tha Micevskit: “Ju po bëni atë që doni të bëni, mos u afroni me mua. Bëj çfarë të duash, mos më afro”.

Deputetja Dafina Stojanoska i tha Xhaferit: “Mos ki frikë”, dhe ai përfundoi: “Për rendin e ditës votuan 61 deputetë. 39 deputetë që qëndrojnë këtu janë kundër”.

Micevski mbeti në tavolinën e Xhaferit për të kërkuar fjalim procedural.

Në fund, pas të gjitha sqarimeve, Xhaferi tha se qytetarët presin që Kuvendi të funksionojë.

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia