close
Bota

Dick Marty në shënjestër të inteligjencës serbe: Të vritet dhe të fajësohet Kosova

909A4A11-9F22-46BF-A162-5BDDCD0756AB

Ka 16 muaj që ish-raportuesi në Këshillin e Evropës, Dick Marty, është duke u mbrojtur nga policia zvicerane, pasi që ka marrë kërcënime nga elementë radikalë të shërbimit inteligjent serb, ka shkruar të premten televizioni publik zviceran. Dyshohet se plani ka qenë që Marty të vritet nga vrasës profesionistë të angazhuar prej shërbimit serb, e që më pas të diskreditohet Kosova

Një hetim ekskluziv, televizioni publik zviceran raporton të ketë zbuluar se prej dhjetorit të vitit 2020, ish-raportuesi në Këshillin e Evropës, Dick Marty, është nën mbrojtje të policisë zvicerane. Ish-prokurori zviceran raportohet se qe kërcënuar me vdekje nga elementë radikalë të shërbimit të inteligjencës serbe. Gjithçka nisi 16 muaj më parë, raporton emisioni “Mise au Point” që bisedoi me Dick Martyn, në shtëpinë e tij në Ticino të Zvicrës, rajon ku flitet italishtja.

“Më 18 dhjetor 2020 mora një thirrje nga policia që më njoftoi se jam i kërcënuar me vdekje dhe më tha që do të futem menjëherë nën mbrojtje policore të nivelit më të lartë”, ka deklaruar Marty. Policia kishte konsideruar se rreziku është më i larti, ai i shkallës 5, dhe ia ofroi mundësinë Martyt për t’i ndryshuar identitetin dhe adresën.

“Shkalla e pestë është të zhdukesh, por për mua ishte tërësisht e papranueshme”, ka rrëfyer Marty. “Andaj kemi ngelur deri sot në nivel shumë të lartë: Shkallën 4”.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia