close
Ekonomi

EKONOMIA GLOBALE: INDIA NË KRYE TË LISTËS

world-economic-forum-logo

India do të jetë shteti që, sipas hulumtimit të Universitetit të Harvardit do të ketë shkallën më të lartë të rritjes ekonomike. Ekspertët parashohin që  ky vend do të ketë rritje më të lartë ekonomike në dekadën e ardhshme.

Parashikohet që shkalla e rritjes ekonomike në vitin 2024 të arrijë në vlerën 6.98%. vendet të kanë potencial më të madhë të rritjes ekonomike gjenden në azinë Jugore dhe në Afrikën Lindorë. Rritje ekonomike prej 5.5% do të kenë Huganda Tanzania, Kenia dhe Madagaskari, ndërssa në lindejn e afërt dhe në amerikën jugore rezultate të mira do të arrijnë edhe Jordani, Izraeli Hodurasi dhe Meksika. /Agjencitë/

 

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia