close
Bota

EUROPA NGRE ALARMIN PËR GRIPIN E SHPENDËVE

shpendet

675 infeksione të shpendët e egër, 534 infeksione te bagëtitë

Evropa po përballet me epideminë të keqe të gripit të shpendëve. Kështuka thënë Instituti Federal i Kërkimit gjerman për shëndetin e kafshëve. “Raste të reja po zbulohen çdo ditë dhe nuk janë të prekur vetëm shpendët e egër”, vënë në pah raportet e institutit.

Vendet e prekura shtrihen nga Finlanda në Ishujt Faroe dhe Irlandë, nga Rusia në Portugali. Rastet janë gjetur edhe në Kanada, Indi dhe Azinë Lindore.

Ndërsa  në Gjermani, 394 raste u zbuluan te shpendët e egër, duke përfshirë rosat, patat, mjellmat dhe pulëbardhat, midis fillimit të tetorit dhe 29 dhjetorit. Rastet u zbuluan kryesisht përgjatë bregdetit.

Në të njëjtin hark kohor në të gjithë Evropën, të dhënat e FLI treguan 675 infeksione te shpendët e egër dhe 534 infeksione te bagëtitë.

Klan News

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia