close
Top LajmeVendi

GATI PROTOKOLLET PËR DASMA – FJALËN E FUNDIT E KA KOMISIONI PËR SËMUNDJE INFEKTIVE

4FB4C119-D1CB-43E2-A76A-3E9E18CD6D9F

Propozim-protokolli për punën e restoraneve të dasmave dhe klubeve të natës do të dorëzohet në Komisionin për Sëmundje Infektive, ku theks I vecantë do të vehet në mbrojtjen e shëndetit publik, e më pas edhe në ruajtjen e vendeve të punës.

Kështu janë dakorduar në takimin e paraditës, përfaqësuesit e sektorit me Zv/Kryeministrin Fatmir Bytyqi dhe Drejtorin e Inspektoratit të Tregut, Stojko Paunovski, pas disa protestave të këtyre veprimtarive.

Drejtori I Inspektoratit ka garantuar se inspektorët nuk veprojnë në mënyrë selektive, e as që ka intenca për të zbatuar sanksione, për cka, sic tha, gjatë periudhës gati se një vjecare që nga fillimi I pandemisë, për mosrespektimin e protokolleve janë sanksionuar 471 persona juridik.

Zv/Kryeministri Bytyqi, I ka prezantuar masat nga pakoja e pestë anti-krizë – ndihmën financiare për pagesën e rrogave, kredi pa interes me grant-komponenta deri në 50%, si dhe ruajtjen e likuiditetit me ndihmën e ligjit për garancë shtetërore që është në procedurë parlamentare. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia