close
Bota

Gjermani, një valë e re e Covid-19 gjatë vjeshtës

247485-untitled-design-15

Këshilli i ekspertëve paralajmëron se situata shëndetësore nuk mund të parashikohet saktë

Gjermania duhet të përgatitet për një valë të re të Covid-19 gjatë periudhës së vjeshtës. Kështu deklaron këshilli i ekspertëve për koronavirusin në Gjermani.

Ekspertët kanë parashikuar tre skenarë të mundshëm për vjeshtën dhe dimrin e ardhshëm. Në një “model bazë” supozohet rritja e numrit të të sëmurëve nga sëmundja e koronavirusi.

Në rast të një skenari negativ boshllëqet e vaksinimit në popullsi dhe rënia e imunitetit me kalimin e kohës mund të përkojnë me variante më të rrezikshme të koronës, e kësisoj edhe të vaksinuarit plotësisht mund të përballen me një sëmundje më të rëndë.

Në një skenar më të favorshëm një variant i ri i virusit mund të jetë më pak i rrezikshëm, si rrjedhojë masat e mbrojtjes ndaj Covid-19 nuk do të ishin më të domosdoshme për të gjithë, por ndoshta vetëm për personat e rrezikuar.

Megjithatë, këshilli i ekspertëve thekson se zhvillimi i mëtejshëm i virusit SARS-COV-2 nuk mund të parashikohet me siguri. Por këto parashikime ndihmojnë autoritetet në vend të parapërgatiten për çdo skenar të mundshëm dhe të reagojnë me efektivitet.

Klan News

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia