close
EmisioneHappy Day

“HAPPY DAY” COVID-19 DHE SHËNDETI MENTAL

Screenshot_5

Problemet me shëndetin mendor kohët e fundit po marrin përmasa të mëdha e në veçanti në kohë pandemie. Psikiatri Musli Ferati i ftuar në emisionin e mëngjesit njoftoi se faktorët që ndikojnë në shfaqjen e problemeve të shëndetit mendor janë të shumtë, duke filluar nga ato gjenetike, fiziologjike, sociale, emocionale dhe ekonomike.

Sipas Feratit kjo sëmundje mendore viteve të fundit ka një distribuim mjaft konstant ku përhapja e saj është vetëm 1 %. Por rëndësi të veçantë duhet kushtuar psiko- edukimit.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia