close
Top LajmeVendi

Hoxhë Omer Bajrami tregon historikun dhe aktivitetet e Xhamisë me dy minare në Saraj (VIDEO)

efwewd

E ndërtuar në vitin 1996 në fshatin Saraj, Xhamia me dy minare është e përbërë me shumë karakteristika
duke filluar nga ajo se ndertimi ka zgjatur deri në vitin 2002, vetura luksoze për bartjen e të vdekurve dhe deri tek dhënja e 7 lokaleve me qira flet imami Omer Bajrami, raporton KlanMacedonia.

Hoxhë Omer Bajrami:

”Kjo Xhami ka filluar iniciativën për ndërtim nga vitet e hershme, mirëpo realizimi më serioz ka qenë në vitin 1996 , ka fundi i këtij viti u bë blerja e vendit për Xhami , normal në atë kohë gjithë Saraji ka pasur një Xhami, dhe atë Xhaminë e vjetër e cila është e vogël për gjithë këtë vend.

Disa vite para se të ndërtohet kjo Xhami ne jemi mbledhur dhe falur edhe nëpër shtëpi, por ka dashtë Allahu në vitin 2002 me lejen e BFI-së dhe komunës së Sarajit ka filluar funksionimi normal i Xhamisë, e cila ka kushte shumë të mira , ka podrum , ka katin e parë lokale me qira, ka vendin për abdes, zyrën e këshillit të xhamisë , vendin special për larjen e xhenazeve etj, u shpreh imami Omer Bajrami për KlanMacedoni.”

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia