close
Kulture

Imami Ramani: Ramazani nuk bëhet vetëm në aspektin fizik, por edhe atë shpirtëror (VIDEO)

ewrwerf

Në emisionin e mëngjesit ”Happy Day” mysafir ishte imami Burhan Ramani, ai mes tjerash tha:

”Siç tha pejgamberi a.s se Ramazani nuk bëhet vetëm në aspektin fizik, nuk bëhet vetëm duke apstenuar barkun nga haja dhe pija, por Ramazani mbahet me tërë qenien, Ramazan duhet të mbaje muslimani me syrin e tij duke mos shikuar atë që është e ndaluar, Ramazan duhet të mbajë njeru me veshin e tij duke mos ndëgjuar atë që e ka të ndaluar, muslimani Ramazan duhet të mbaj me dorën e tij duke mos e prekuar atë qe  e ka të ndaluar, me këmbën e tij gjithashtu dhe me gjithë qenien njerzore.

Muhamedi alejhi selam thotë se kush e agjeron Ramazanin me bindje të plotë dhe besim i falen mekatet e vitit të kaluar  , andaj edhe qellimi jonë është ti afrohemi Allahut e ai të na fal mekatet nëpërmjet Ramazanit”./KlanMacedonia/

Ndiqeni VIDEON e plotë në Youtube:

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia