close
Të ndryshme

KANADA: NJË GRUA FITON ÇMIMIN NOBEL PAS 55 VITESH

SWEDEN-NOBEL-PHYSICS

Për herë të parë në 55 vjetët e fundit, Çmimi Nobel për Fizikë këtë vit i është ndarë një gruaje. Donna Strickland nga Kanadaja është gruaja e tretë e shpërblyer me këtë çmim në histori, së bashku me Marie Curie, që ka fituar këtë çmim më 1903 dhe Maria Goeppoert-Mayer, më 1963.

Strickland ndërkaq ndan çmimin e këtij viti me Arthur Ashkin nga Shtetet e Bashkuara dhe Gerard Mourou nga Franca. Ata janë shpërblyer për punën e tyre në fushën e fizikës laserike. /Agjencitë/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia