close
Sport

KF SHKËNDIJA: INVESTIME NË AKADEMI DHE INFRASTRUKTURË

no thumb

Ndryshimet e fundit  në kontekst të përforcimeve të menaxhmentit strategjik-konform  objektivave   dhe  ambicieve  të  klubit siç  janë ndërtimi i strukturës stabile dhe të qëndrueshme  të klubit  në  sistemin e garave,  krijimi i një platforme trampolinë  për Europë,  janë disa  nga  objektivat  bazike   dhe startegjike  të  ekipit tetovar, këtë  e  deklaroi kryetari  i posa  emëruar i  klubit të futbollit  Shkëndija  Abdylmenaf  Bexheti  në  konferencën me gazetar që u mbajtë në selinë  e  klubit.

“Vazhdon të jetë objektivi jonë madhor krijimi dhe funksionimi formal i akademisë së sportit- akademisë së futbollit më sakt. Kjo kuptohet kërkon edhe disa parakushte tjera dhe objektivi i rradhës është krijimi i infrastruktuës bazike- themi infrastruktuës bazike kjo është ajo për të cilën defakto më së tepërmi kam marrë unë në angazhimin tim në të ashtuquajturën Infrastrukturën e stadionit, stadiumi i qytetit i ashtu quajtur Arena A dhe stadiumi ndihmës” – tha Abdylmenaf  Bexheti  kryetar i KF Shkëndija.

Në të ardhmen klubi i futbollit Shkëndija do të  ketë  edhe Akademinë e vetë për të gjitha grupmoshat me standarde evropiane ndërsa baza do të jetë stadiumi i vjetër i qytetit.

“Një investim për ju ta keni parasysh i projektuar diku rreth 2.5 deri 4 miljon euro vetëm për stadiumin e vjetër ndihmës. Sigurisht që kjo për t’u realizuar fizikisht kërkon një  tajming, që  do të  thotë ne para  2017 nuk kemi mundësi të fillojmë të ushtrojm atje” – tha  presidenti   i  kuqezinjëve.

Për shefin e stafit teknik, Shpëtim Duro, objektivi i Shkëndijës këtë sezon është , Kampionati i Maqedonisë dhe Kupa Republikane, pasi kanë  ardhur  përforcime mjaft cilësore si Hasani, Cuculi, Ibraimi, Radevski, Jerbiç por  nëse do tu jepej rasti do të ishte i mirëseardhuir edhe ndonjë  përforcim tjetër.

“Duhet të vazhdojm punën deri momentet e fundit,në qoftëse do arrihet që të vijë ndonjë përforcim cilësor, që nuk do duket vetëm nga syri i specialistit –trajnerit por edhe nga gjithë edhe ju Besar Ibrahimi, Adrian Cuculi , që nuk ka  nevojë  shumë   për  syrin e specialistit, ose Marjan Radevskit janë lojtar  që  kanë spikatur e që ju i njihni shumë mirë, Unë  do të dëshirojë, përndryshe unë skuadrën e shikoj mjaft të kompletuar dhe të aftë për të garuar bindshëm në kampionat” – deklaroi  shefi i stafit teknik Shpëtim Duro

 Shkëndija  në  kampionatin  e  ri 2015-2016 , ndeshjet në  cilësinë e vendasit  do t’i zhvillojë në Kërçovë, ndërsa  sezonin  do të  hapë  me  ndeshjen kundër  Mladostit me  9 gusht. /SH.S/

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia