close
Vendi

Komuna e Qytetit të Shkupit dhe ajo e Gostivarit nënshkruan Memorandum me USAID

278042163_520612626095768_4790110463088532477_n

Agjencia e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID), për partneritete të reja dhe buxhetim më të mirë komunal, me qëllim të përforcimit të kapaciteteve për shfrytëzimin e resurseve të komunave, nënshkruan Memorandum bashkëpunimi me Komunën e Shkupit dhe të të Gostivarit

Komuna e Gostivari dhe ajo e Shkupit do të bashkëpunojnë me USAID-in në projektin “Partnerët e rinj dhe buxhetimi më i mirë komunal”

Memorandum bashkëkunimi u nënshkrua sot në Shkup, ku merrnin pjesë Ambasadorja amerikane, Kate Marie Byrnes, ministrtat e financave dhe pushtetit lokal dhe kryetarë komunash.

Kryetarja e Qytetit të Shkupit Arsova tha se besoj që me këtë memorandum bashkëpunimi, së bashku do të mundësojmë përmirësimin e funksionalitetit të administratës tatimore lokale dhe rritjen e pagesës të të ardhurave nga burimet vetanake. Kjo është e një rëndësie të veçantë për zhvillimin e qëndrueshëm dhe gjithëpërfshirës social dhe ekonomik lokal, por edhe një hap drejt rritjes së përgjegjësisë sociale të të gjithë aktorëve shoqërorë.

Kryetarja shtoi se ky bashkëpunim kyç mund të kontribuojë në tejkalimin e sfidave, përmirësimin e procesit të buxhetimit dhe të krijon zhvendosje pozitive në drejtim të sigurimit të qëndrueshmërisë në financat komunale. Në të njëjtën kohë, përmirësimi i procesit të decentralizimit fiskal është i domosdoshëm për t’iu mundësuar komunave pavarësinë e nevojshme në veprim, por edhe pavarësi më të madhe në realizimin e projekteve në interes të qytetarëve.

Kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari ndër tjerash theksoi se përkrahja e Projektit të USAID-it për forcimin e kapaciteteve tona se si të jemi më transparent ndaj qytetarëve është thelbësore, por edhe si t’i përfshijmë ata në proceset e vendimmarrjes, veçanërisht në planifikimin e buxheteve komunale.

Në këtë kontekst, Taravari  citoi fushatën të cilës iu bashkua edhe Komuna e Gostivarit: “TATIMI IM, PËR KOMUNËN TIME! DERI NË KOMUNA MË TË MIRA, DUKE PAGUAR NË KOHË TATIMIN NË PRONË!, Që mendoj se erdhi në momentin e duhur. Falënderoj Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilat vazhdojnë të mbështesin zhvillimin e vendit tonë, si dhe të KOMUNAVE tona, si dhe të mbështesin njësitë e qeverisjes vendore në forcimin e kapaciteteve të tyre dhe përmirësimin e decentralizimit fiskal./KlanMacdonia/
Klan Macedonia

The author Klan Macedonia