close
Ekonomi

KONFERENCË: BASHKËPUNIMI TURISTIK NË RAJON

113520189

Në konferencën “Trendet botërore në turizëm kërkojnë ofertë rajonale turistike”  Lidhja e Odave ekonomike biseduan  për përmirësim dhe rritje  të bashkëpunimit turistik mes Maqedonisë dhe Shqipërisë, Bosnjë e Hercegovinës, Malit dhe Zi dhe Serbisë, si dhe paraqitje të përbashkëta  në tregje të treta, dhe krijim të ofertave të përbashkëta turistike mes vendeve.

Vetëm me një lidhje të mirë rrugore, hekurudhore dhe ajrore të vendeve të rajonit mund të zhvillohet turizmi. Qeveritë në Maqedoni, Serbi, Mal të Zi, Shqipëri, BeH duhet patjetër të punojnë bashkërisht që të lidhen me çka do të shkurtohen problemet e turistëve. Këtë porosit e dërguan sot ambasadorët e këtyre vendeve në takimin e organizuar nga Lidhja e Odave Ekonomike.

Nga Lidhja e Odave Ekonomike apelojnë qytetarët që dëshirojnë të udhëtojnë për në Turqi  gjatë 10 ditëve të ardhshme , të shkojnë vetëm në hotelet me 5 yjë pasiqë aty është më sigurtë,ndërsa qytetarët e Maqedonisë që ndodhen për momentin në Turqi janë mirë dhe sigurte. /Agjencitë/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia