close
Rajoni

KOSOVË: ZHDUKEN 2.1 MILION EURO NGA THESARI I SHTETIT

0C7ED38C-CFD8-468B-96A3-59E9A996CBF4

ARRESTOHET NJË PERSON, PEZULLOHEN DY ZYRTARË TË THESARIT


Janë zhdukur 2.1 milion euro nga thesari i shtetit.

Mjetet janë transferuar nga thesari në një operator ekonomik. Policia ka arrestuar një person.

Ministrja e financave Hykmete Bajrami ka thënë se lidhur me këtë rast janë suspenduar dy zyrtarë të thesarit.

 I arrestuari ka 11 vjet që punon në thesar kurse tjetri i suspenduar është eprori i tindërsa organet e drejtësisë janë duke u marrë me rastn.

Nga 4 transaksione 2.1 milion euro kanë shkuar në llogari nga Thesari i shtetit. Janë suspenduar  dy zyrtarë. Kemi gjurmuar të gjitha transaksionet. Organet e rendit po merren me rastin dhe po bëjnë përpjeke që këto mjete ti kthehen Republikës së Kosovës. Kemi bë të gjitha kontrollet e nevojshme dhe ku garantoj se po gjurmohet gjithçka. Tha Ministrja e Financave, Hikmete Bajrami

Sipas ministres bajrami më datë 9 tetor kanë ndodhë transaksionet dhe janë bërë pagesa në emër të një operatori privat.

Ajo ka thënë se paratë e buxhetit të Kosovës janë të sigurta. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia