close
Vendi

Kovaçevski: Me subvencionimin e rrymës qytetarët kursejnë mesatarisht 2.150 denarë në muaj

Dimitar-Kovacevski

“Çmimi i energjisë elektrike është rritur gjithandej 4-5 herë, e diku më shumë. Ajo që ka bërë qeveria është së pari rritja e prodhimit të energjisë elektrike në vend dhe kjo është rritur. Së dyti, kur bëmë buxhetin për vitin 2022, ne kemi lënë një rezervë në buxhet në vlerë prej 130 milionë euro që së pari të sigurojmë likuiditet për kompanitë energjetike në vend dhe këtu kam parasysh ESM, MEPSO por edhe EVN.

“Si një nga lojtarët e mëdhenj në industri pa të cilin nuk do të kemi shpërndarje të energjisë elektrike dhe është një kompani private e huaj që është solidarizuar në këtë krizë”, tha kryeministri Kovaçevski, duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve për rritjen e çmimit të energjisë elektrike. .

Kryeministri Kovaçevski shtoi se krahas këtyre masave, Qeveria subvencionon edhe çmimin e energjisë elektrike për qytetarët.

“Në bazë të atij koncepti, ne po e subvencionojmë çmimin e energjisë elektrike për qytetarët rreth 80%, që do të thotë se nëse nuk është subvencionim, çmimi i rrymës që paguajnë qytetarët do të ishte mesatarisht 2150 denarë në muaj. ” tha ai. Kryeministri Kovaçevski i tha asaj se të njëjtin shembull duhet ta ndjekin edhe komunat, të cilat duhet të kursejnë në kohë krize.

“Sa i përket komunave, edhe ato kanë pasur mundësi të bëjnë buxhetet siç kemi bërë buxhetin e shtetit me rezerva të energjisë elektrike, duke ulur kostot joproduktive, sepse të mos harrojmë që shteti uli shpenzimet korrente në planifikimin e buxhetit për vitin 2022 për 8%. si dhe me vendim të Qeverisë janë kufizuar të gjitha blerjet e mobiljeve, veturave e kështu me radhë, gjë që ndikon edhe në uljen e kostove jo thelbësore. “Shpenzimet e përfaqësimit janë ulur për 50% dhe është zvogëluar numri i zyrtarëve që udhëtojnë jashtë vendit”, sqaroi kryeministri Kovaçevski. /KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia