close
Top LajmeVendi

Kovaçevski: S`pranojmë asgjë pa një formulim të pastër për gjuhën dhe identitetin

Димитар-Ковачевски-2

Formulim të pastër të gjuhës maqedone në kornizën negociuese dhe mbrojtje e qatë e identitetit maqedonas, si dhe futjen e bullgarëbe, kroatëve dhe malazezëve na Kushtetutës, pasi të nisin negociatat RMV-BE, janë pjesë të elementeve kyce që “propozimi francez” të jetë I pranueshëm për palën maqedonase – ka shkruar në Facebook Kryeministri Dimitar Kovacevski.

Kryeministri ka ripërsëritur se Qeveria, formalisht nuk ka marrë propozimin që është harmonizuar në nivel të 27 vendeve anëtare të BE-së.

Kovacevski shkruan se sido që të jetë teksti përfundimtar I harmonizuar, që të jetë I pranueshëm për palën maqedonase duhet të ketë garanca të forta nga Bullgari dhe BE-ja se Sofja nuk do të kushtëzojë me kërkesa të reja, jashtë asaj që do të dakordohet në kornizën negociuese dhe protokollin dypalësh që ende nuk është harmonizuar me Bullgarinë.

Cështjet historike nuk mund të jenë kritere në kornizën negociuese – shkruan Kovacevski duke shtuar se cdo zgjidhje do të duhet të konsultohet me institucionet e RMV-së./KLanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia