close
Rajoni

Kurti: Në fund të muajit prill do t’i marrin nga 100 euro shtesë pensionistët, studentët, punëtorët e sektorit publik dhe privat

278237151_1411785209337138_3997645309386655310_n

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se në fund të muajit do t’i ndajnë nga 100 euro shtesë për ndihnta sociale, pensionistët dhe për herë të parë edhe për secilin punëtor të sektorit publik dhe privat.

Këtë e ka bërë të ditur në një konferencë të përbashkët me ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati.

Në prezantimin e masave të reja në kuadër të pakos së ringjalljes ekonomike, shefi i ekzekutivit ka njoftuar edhe për rritjen e pagës minimale. “Pensionin bazik e rritëm për 11 për qind, ndërsa 33 për qind për personat me aftësi fizike.

Asistencën sociale e kemi rritur për 30 për qind. Gjithashtu për shtresat e cenueshme ndamë mbi 10 mijë kuponë dhe shujta përmes kuzhinave qendrore. Për asnjë qas nuk u ndalem për të dalë në ndihmë qytetarëve dhe pikërisht atyre që kanë më shumë nevojë.

Pensionistëve do t’ua ndajmë nga 100 euro për gjithë pensionistët. Për herë të parë do t’i ndajmë nga 100 euro për gjithë punëtorët e sektorit publik dhe privat”, tha Kurti.“Të gjithë studentët do t’i marrin nga 100 euro.

Vlera totale e këtyre masave është mbi 100 milionë euro. Pra edhe do ta rrisim pagën minimale, edhe do ta lirojmë nga tatimi. Ata që kanë paga më të ulëta, të kenë më shumë para në fund të muajit”, ka thënë ndër të tjera Kurti./EkonomiaOnline

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia