close
Kulture

LETËRSI: ‘PARADIGMA E KRITIKËS SË KUTELIT’

Screenshot_3

Zaimi: Kam analizuar gjerësisht kritikën e Kutelit


Autori nga Tetova Bardhyl Zaimi,  ka sjellë së fundi librin studim ‘Paradigma e kritikës së Kutelit’ në të cilin libër analizon gjerësisht kritikën letrare të këtij autori të njohur.

“Paradigma e kritikës së Kutelit” me autor Bardhyl Zaimin është libri më I fundit I këtij autorit që sapo ka dalë nga shtypi. Ky libër studimi sipas Zaimit,  analizon gjerësisht kritikën letrare të Mitrush Kutelit, autorit të librit të parë kritik në historinë e kritikës shqiptare.

Autori deklaron se kritika e Kutelit është në funksion të produksionit letrar dhe kulturor të viteve 30-ta, periudhë e cila konsiderohet si ‘koha e artë e letrave shqipe’.

“Shënime letrare” e Mitrush Kutelit është botuar në vitin 1944 dhe konsiderohet si libri I parë kritik në mendimin shqiptar. Përndryshe, Kuteli mbetet një ndër figurat shumëdimenzionale të letërsisë dhe mendimit kritik.  /Klan Maqedoni/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia