close
SWNS_BOYS_SKIRTS_0010

Protestë e veçantë e nxënësve britanikë


 

Drejtoresha e akademisë Isca në Britanisë së madhe u ka ndaluar studentëve djem që të vijnë në shkollë me pantallona të shkurtra pavarësisht temperaturave të larta. Por ajo cfar bënë nxënësit ishte vërtet diçka e veçantë. Ata vendosën të protestojnë edhe atë duke shkuar në shkollë me funde.

Nxënësit nga ISCA Academy në Exeter, në Britani të Madhe kërkuan leje për të modifikuar uniformën e tyre për shkak të motit të nxehtë. Por meqë pantallonat e shkurtra nuk ishin pjesë e uniformës së shkollës, mësuesja Aimee Mitchell nuk u’a ka aprovuar kërkesë.

Të revoltuar nga kjo situtë, nxënësit vendosën të protestojnë duke u veshur me funde në shkollë. Ata thanë se ideja për protestën erdhi nga mësuesi i kreut, i cili fillimisht bëri sugjerimin, edhe pse një student tha se nuk mendonte se ajo ishte serioze.

Ata thanë se shpresonin që shkolla të rishqyrtojë politikën e saj si rezultat i kësaj proteste.

Udhëzimet e uniformës së shkollës aktualisht lejojnë nxënësit meshkuj të veshin pantallona, dhe nxënësit femra të veshin pantallona dhe funde me tartan. Nxënësit mund të heqin lidhjet e tyre, por duhet t’i mbajnë me vete dhe këmishat mund të zbërthehen në klasë, por duhet të mërthehen kur ata largohen nga klasa. /Agjencitë/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia