close
Vendi

Maqedoni: Pritet fushatë më intensive për vaksinim kundër Kovid-19

thumbs_b_c_cbbeec38c3758fa63fdfe0c94d170c77

Vazhdon trendi i uljes së numrit të rasteve aktive me kovid në shtet. Sipas raportit të Institutit të Shëndetit Publik, aktive janë 1.351 raste prej të cilave numri më i madh – 715 janë në Shkup.

Gjatë 2.669 testeve të bëra, janë regjistruar 149 raste të reja me Kovid-19, një i vdekur dhe 223 pacientë të shëruar.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 307.654, numri i pacientëve të shëruar është 297.059, ndërsa i të vdekurve është 9.244.

Rekomandimet e Komisionit për Sëmundje Ngjitëse për heqjen e mbajtjes së detyrueshme të maskave në ambiente të mbyllura, me përjashtim të objekteve shëndetësore, shtëpive të të moshuarve, farmacive dhe transportit publik, monitorimin epidemiologjik të kontakteve dhe rekomandimin pasues për izolimin e kontakteve, si dhe heqjen e mbajtjes së maskave për nxënësit në shkollat ​​e mesme dhe për të mundësuar ekskursione për nxënësit në shkollat ​​fillore dhe të mesme, pritet që këto ditë të shqyrtohen nga Shtabi i Përgjithshëm Koordinues i Krizave dhe pasi të miratohen nga të gjithë anëtarët do të vendosen në seancë të Qeverisë.

Megjithatë rekomandimet e reja dhe masat e ardhshme të pritura për lehtësimin e restrikcioneve, siç theksojnë kompetentët, nuk nënkuptojnë se pandemia ka përfunduar dhe pritet të organizohet fushatë më intensive për vaksinim kundër Kovid-19.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia