close
Top LajmeVendi

Ministrat e Kulturës së Serbisë, Shqipërisë dhe RMV-së ishin për vizitë në pjesën e vjetër të Ohrit, në “Ballkan i hapur”

Prosetka_Ohrid

Në kuadër të samitit të iniciativës rajonale “Ballkani i hapur”, i cili është mbajtur dje por do të mbahet edhe sot në Ohër, disa nga të ftuarit nga rajoni mbrëmë patën mundësinë të njihen me pamjet kulturore në bërthamën e vjetër të Ohrit.

Vizita me Ministren e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska dhe ministrat e Kulturës së Shqipërisë, Elva Margariti dhe Serbisë Maja Gojkoviq, si dhe me ministrat nga Qeveria: Ljupço Nikolovski, Oliver Spasovski, Kreshnik Bekteshi, drejtorë të institucioneve përkatëse. nga Iniciativat Teatri antik, përmes Galerisë së Ikonave dhe Shtëpisë së Robevcit.

Të ftuarit u njohën me një nga teknikat më të njohura të prodhimit të perlave të Ohrit përmes traditës së ushqimit nga familja e Ohrit Filevi.

Në fokus të samitit të iniciativës rajonale “Ballkani i hapur” do të jetë kultura dhe turizmi, ku do të marrin pjesë ministrat e ekonomisë, turizmit dhe mjedisit dhe tregtisë, turizmit dhe telekomunikacionit, si dhe ministrat e kulturës të vendeve nismëtare.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia