close
Top LajmeVendi

MJEKËT: ZBATONI REKOMANDIMET RUANI QETËSINË

TË SËMURIT KRONIK, DYFISH KUJDES


Për momentin prevenimi i vetvetes sjell edhe ndërprjen e zinxhirit të infeksionint Koronavirus, kështu u shpreh mjeku Arben Asllani- Internist në programin e mëngjesit Happy Day. Ai shtoi se në këtë grup të sëmundjeve bëjnë pjesë edhe të prekurit me sëmundje të veshkave, ata që janë në dializë, preterminal, si dhe ata që kanë të transplantuar veshkë.

Të gjtihë qytetetarët të mbajnë qetësinë dhe të mos bëjnë panik, por të marrin masa konkrete. Preparatet të cilat jepen për ta shëruar virusin rekomandohen konform simptomave – shprehet Mjeku internist Arben Assani.

Këto komente Arben Asani i bëri, në emisionin e mëngjesit “Happy Day” në Klan Maqedoni,  në ditën ndërkombëtare të veshkave, ku këtë vit shënohet nën moton “Nga zbulimet deri tek depistimi dhe prevenimi i sëmundjes së veshkave”, të cilët çojnë deri tek zbulimi i kësaj sëmundjes e cila njihet si “Vrasës i heshtur”. /Lindita Aliu/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia