close
EkonomiTop LajmeVendi

MPPS: Shfytëzuesit e ndihmës minimale të garantuar do të marrin kompensim në të holla për energjinë në amvisëri nga tetori deri në mars

Ministerstvo-za-trud

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, duke përshtatur rregulloret në fushën e mbrojtjes sociale, ka siguruar akses më të lehtë në ushtrimin e të drejtës për asistencë minimale të garantuar dhe marrjen e një kompensimi monetar për mbulimin e një pjese të shpenzimeve të konsumit të energjisë në familje nga muaji prill  deri në shtator në rrethana të jashtëzakonshme, pra për kohëzgjatjen e pandemisë COVID-19.

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, duke qenë se rrethanat e jashtëzakonshme me pandeminë COVID-19 kanë përfunduar, njofton qytetarët se qasja e thjeshtuar në të drejtën e asistencës minimale të garantuar pushon së zbatuari dhe përfituesit e asistencës minimale të garantuar do të përfitojë një shtesë në para për të mbuluar një pjesë të kostove të konsumit të energjisë në amvisëri për muajt nga tetori deri në mars, sipas Ligjit për Mbrojtjen Sociale, në fuqi nga 30.06.2022./KlanMacedonia/

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia