close
Rajoni

NDËRHYRJET E BEOGRADIT NË ZGJEDHJET E KOSOVËS

Vladimir Gjukanoviq është deputet i partisë së Aleksandar Vuçiqit në Kuvendin e Serbisë. Ai ka ditë që është duke marrë pjesë në aktivitete zgjedhore në veri të Kosovës në pëkrahje të Listës Serbe. Madje aktivitet e tij ai po i bën publike në rrjete sociale.

Ministria e Punëve të Jashtme gjatë fushatës zgjedhore për zgjedhjet e 6 tetorit që mbahen në Kosovë ua ka ndaluar të gjithë zyrtarëve të lartë të Serbisë që të marrin pjesë në aktivitete zgjedhore në Kosovë.

Por i pyetur për rastin konkret Zymberaj tha të mos kenë informacione të tilla. Megjithatë sipas tij autoritet e Kosovës nëse hasin në raste të tilla veprojnë konform ligjeve në fuqi.

Igor Simiq nga Lista Serbe ka thënë se me ndalesat që u bëhen zyrtarëve të Serbisë nga autoritetet e Kosovës nuk mund të thehet uniteti serb.

Lista Serbe parti kjo e komunitetit serb e cila garon sërish në zgjedhjet e 6 tetorit e ka përkrahjen direkte të Beogradit zyrtar.

Kur Serbia thërret unë e jap votën time ishte mesazhi kryesor në spotin zgjedhor kësaj partie .

Kjo ka bërë që transmetuesi publik në Kosovë të mos e publikoj këtë spot zgjedhor, derisa  Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe parashtresa e ka gjobitur me 30 mijë euro për shkak të cënimit të rendit kushtetues në Kosovë.

Ndaj Listës Serbe po ankohen edhe partitë tjera rivale të komunitetit serb duke e akuzuar se po bënë fushatë të egër agresive me metoda kriminale. /Blerta Dalloshi-Berisha, Prishtinë/

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia