close
Top LajmeVendi

“PANDORA PAPERS”: NË DOKUMENTE DY KOMPANI ME PRONARË NGA RMV-ja

pandora map

NUK KA KONFIRMIME PËR IMPLIKIM TË POLITIKANËVE TË VENDIT

Pronarë nga Maqedonia e Veriut janë të lidhur me dy kompani që përfshihen në dokumentet e ‘Pandora Pappers”, hulumtim ky më I ri i Konzorciumit Ndërkombëtar të Gazetarëve.

Në hartën e zbulimeve të “Pandora Pappers” qëndron se subjekte nga Maqedonia e Veriut lidhen me dy kompani në truste që përshihen në hulumtimet, por nuk bëhet e ditur se për cilët persona bëhet fjalë. Përmendet se çdo kompani mund të ketë pronarë nga më shumë shtete.

Nga ana tjetër, nga të dhënat që deri më tani janë publikuar nuk ka konfirmime se ndonjë funksionar nga Maqedonia e Veriut është I implikuar në dokumentet e “Pandora Pappers”.

Konzoirciumi vazhdon me publikimin e të dhënave për politikanë që kanë fshehur pronat përmes trusteve të formuar në ishujt e parajsave tatimore, por edhe në vende tjera, si për shembull në Dakotën e Jugut në SHBA, që ndërkohë është shndërruar në vend me mbrojtje të mirë për të dhënat për këtë lloj të transferimit të parave dhe bizneseve./KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia