close
Vendi

Presidenti Pendarovski ka takuar kryeministrin e Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq

Foto 1 (1)

Presidenti Stevo Pendarovski në kuadër të vizitës zyrtare në Mal të Zi ka takuar kryeministrin e Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq.

Në takim u shkëmbyen mendime për marrëdhëniet e përgjithshme bilaterale ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi, ku u vlerësua se ato janë tradicionalisht partnere dhe miqësore, pa çështje të hapura.

Në takim u theksua se të dy vendet, si aleatë të NATO-s, ndajnë të njëjtat vlera dhe kontribuojnë në promovimin e bashkëpunimit rajonal.

Të dy vendet ndajnë gjithashtu një synim identik të politikës së jashtme – anëtarësimin në Bashkimin Evropian. Presidenti Pendarovski dhe kryeministri Krivokapiq shkëmbyen mendime për zhvillimet dhe situatën në rajon më të gjerë, në kuadër të agresionit rus kundër Ukrainës.

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia