close
Bota

Prokurori kryesor i rastit të Millosheviqit: E paqartë nëse Putin mund të gjykohet për krime lufte

2869191_15584515_ls

Nuk është e sigurt nëse Vladimir Putin mund të përballet me një gjyq për krime lufte, sipas ish-prokurorit të Tribunalit të Hagës, Geoffrey Nice.

Nice, i cili udhëhoqi ndjekjen penale të ish-presidentit serb Slobodan Millosheviq në Gjykatën Penale Ndërkombëtare, tha se nuk mund të thoshte nëse kjo mund të ndodh.Ai vuri në dukje se ka vështirësi në sistemin aktual që duhet të kapërcehen për ta ndihmuar atë të ndodhë.

“Nuk ka asnjë rend botëror efektiv për drejtësinë ndërkombëtare, ai është shumë i pjesshëm. Le të supozojmë se është ngritur një aktakuzë kundër gjeneralit XYZ nga Rusia.

Nëse ai zgjedh të qëndrojë në Rusi, si do ta kapni atë jashtë?”, tha Geoffrey për Times Radio.Sipas tij, Ukraina nuk mund ta nxjerrë jashtë sepse nuk ka një forcë policore që mund të fluturojë brenda dhe ta marrë atë.

Nice ka qenë i përfshirë në Gjykatën Penale Ndërkombëtare për ish-Jugosllavinë. Ai ishte prokuror kryesor në gjyqin e Slobodan Millosheviqit në Hagë dhe inicioi rastin fillestar të prokurorisë për lidhjen e mizorive të kryera në ish-Jugosllavi./KlanKosova

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia