close
Kulture

PROMOVOHET LIBRI I AUTORIT PROF.DR. ISA ASLLANI

AF1CA5FA-8466-4DE0-B7AC-5DA9F7D75F7E

KONTRIBUT SHKENCOR NË SFERËN E EDUKIMIT FIZIK DHE PEDAGOGJISË


  “Kriteret për vlerësimin aftësive motorike dhe përvetësimit të teknikës së disiplinave  atletike të nxënësve” është titulli i librit më të ri të autorit prof.dr. Isa Asllani. Nga vetë titulli i këtij  libri mund të kuptojmë se bëhet fjalë për një kontribut shkencorë të autorit  në sferën e edukimit  fizik të nxënësve por edhe në sferën e pedagogjisë.

VISAR GANIU – KRYETAR I KOMUNËS SË ÇAIRIT 

“Jam i bindur se një gjë të tillë, do të thotë pena  e tij, dora e tij  nuk heziton nuk do të ndalet këtu. Edhe vazhdimisht   pothuajse çdo vit  neve po na freskon me njohuri të reja , me  hulumtime të reja. Kështu që me të vërtet do të thotë s  tekstin që sot e kemi pranë nesh Kriteret për vlerësimin aftësive motorike  dhe përvetësimit të teknikës së disiplinave  atletike të nxënësve” ka qenë një tekst më se i kërkuar dhe më se i domosdoshëm për të gjithë neve kolegët e Kulturës Fizike dhe Sportit” tha Visar Ganiu recensent i librit

ISTREF ISENI – RECENZENTË I II-të I LIBRIT 

“Libri në vete  ngërthen edhe një përshkrim të të gjitha  dimensioneve  antropologjike . Duke filluar prej aftësive motorike, pastaj karakteristikave morfologjike , aftësive funksionale e deri te përshkrimi i statusit social i cili me të vërtet është një indikator kryesor apo një indikator kyç për përzgjedhjen  apo përcaktimin do të thotë sistematizimin e sportistëve” tha recensenti  i dytë i librit Isterf Iseni.

ISA ASLLANI – AUTOR I LIBRIT

“Libri në fjalë është një hallkë lidhëse e teorisë dhe praktikës. Këtë e  kam dhënë me qëllim duke e përcjellë sistemin e arsimit në kohën e fundit në arsimin në Maqedoni  pse  dukshëm ka rënë sidomos në aspektin e angazhimit motorik të nxënësve”. tha pos tjerash Isa Asllani

Profesor  Dr. Isa Asllani  ka  të botuara  mbi 150  punime shkencore nëpër revista vendase dhe ndërkombëtare. Ka  të botuara  edhe  disa  libra si  Atletika, Teknika dhe Metodika, Rregullat e Atletikës etj. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia