close
Top LajmeVendi

PROTESTË PUNE E LSM-SË PËR RROGË MË TË MADHE MINIMALE

protest_ssm_54654-678×381

E DIELA DITË JOPUNE DHE REGRES PËR TË GJITHË PUNËTORËT

 Lidhja e sindikatave të Maqedonisë  sot doli në protestë para Kuvendit dhe para Odës ekonomike të Maqedonisë së Veriut në shprehje të pakënaqësisë nga mosvotimi i zgjidhjes ligjore me të cilën e diela shpallet ditë jopune dhe me kërkesë që rroga minimale të jetë 60 për qind e rrogës mesatare, e me atë edhe rritje spirale të të gjitha rrogave të tjera në pajtim me marrëveshjet kolektive.

Darko Dimovski – Kryetarë i LSM-së

Nëntëdhjetë e dy për qind e punëtorëve duhej të pushonin sot, dhe tetë për qind e mbetur iu kërkua të merrnin një rritje të pagës minimale prej 50 për qind. Prandaj i bëj thirrje që menjëherë të hyjnë  deputetë dhe të votojnë këtë zgjidhje ligjore nga e cila do të përfitojmë shumë ne punëtorët. Sa i përket pagës minimale, ata nuk do të bojkotojnë zgjidhjen e propozuar ligjore, thjesht kanë frikë se mos bëhet asnjë ndryshim, sepse jo të gjithë deputetët e mbështetën rritjen e pagave, përfshirë edhe pagën minimale. “Por kjo zgjidhje ligjore do të shtyhet, të paktën deri në fund të janarit”./KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia