close
Vendi

RMV-SHBA: MEMORANDUM PËR SIGURI TË TEKNOLOGJIVE 5G

D218A5A2-A363-49B1-BB09-71F98E11B7E6

ZAEV: NDIKIM NË ASPEKTIN EKONOMIK DHE SIGURINË KOMBËTARE


Kryeministri Zoran Zaev dhe Nënsekretari për rritje ekonomike dhe Ambient Jetësor në qeverinë amerikane , Keit Kraç kanë nëshkruar Memorandum mirëkuptimi për siguri të teknologjive 5G.

“Me Memorandumin RMV-ja dhe SHBA-të konfirmojnë dëshirën e tyre ta përforcojnë bashkëpunimin që lidhet me zbatimin e teknologjisë 5G që është konform planit tonë kombëtar operativ që  e kemi miratuar vitin e kaluar si document tonin strategjik për epokën e re të digjitalizimit të vendit.tha Kryeministri Zoran Zaev

 

“Sic e dini Kryeministër, bota po vetëdijësohet nga rreziqet e shitësve të rrezikshëm. Deklarata për 5G e konfirmon këtë dhe rrjetet e sigurta do të jenë të një interesi vital për prosperitet ekonomik dhe stabilitet rajonal. RMV-ja është anëtare e NATO-s dhe tani iu bashkangjit 27 nga 30 vendet e Aleancës si anëtare të rrjetit të pastër.” tha Keit Kraç, Nënsekretari Amerikan për rritje Ekonomike

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia