close
Top LajmeVendi

SASHK: Nuk kemi lajme të mira, greva do të vazhdojë

Screenshot_5

Pas përfundimit të takimit ndërmjet Sindikatës së Arsimit dhe Shkencës numri një i kësaj Sindikate deklaroi se nuk kanë arritur në ndonjë marrëveshje.

Ai tha se nuk kemi lajme të mira greva do të vazhdojë në ditët në vazhdim.

Nga shkaku se nuk kemi një premtim konkret se rritja e pagave do të jetë në një përqindje të caktuar potencoi Nedellkov.

Me se  shumti biseda u zhvillua në drejtim se kur do të vazhdon mësimi si do të plotësohen orët e humbura, cilat janë pasojat e grevës e kështu dhe se në këtë pikë pajtohemi të dy palët që sa më shpejt të gjehet zgjidhje,  deklaroi Nedellkov.

Të gjithë duam që ta ndërpresim grevën, por për atë vendim duhet të vendosë anëtarësia. Nuk kemi marrë asnjë propozim dhe nuk mund të flasim për shumën. Bisedat u zhvilluan në drejtim të mësimdhënies. Ne jemi të mendimit që viti shkollor të mos zgjatet, orët e munguara mund të plotësohen në afatin e paraparë, tha Nedelkov. Kryetari i SASHK-ut shtoi se ministri Shaqiri nuk e di se sa do të jetë rritja e pagave, por se ka premtuar se do të rriten. 

 

 

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia