close
Top LajmeVendi

SASHK-u dhe MASH-i takim të ri negociator të premten

Jeton-Shaqiri-Jakim-Nedelkov-sindikata-MASH-arsim-greva

Sindikata e Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) dhe Ministria e Arsimit dhe Shkencës sot në selinë e Sindikatës kanë mbajtur një takim për negociatat për paga më të larta dhe marrëveshje kolektive në shkollat ​​fillore dhe të mesme në kuadër të dhjetëditëshit të ri, afati për harmonizimin e pyetjeve të hapura me ndërmjetësimin e një pajtuesi.

Pas takimit që zgjati dy orë, nuk u bënë të ditura detaje nga takimi, ndërsa SASHK-u dhe MASH-i i ri do të kenë të premten. Sindikata nesër do të ketë një takim me Ministrinë e Punës dhe Politikës Sociale, ku siç thuhet nga MPPS do të hapet çështja e Kontratës Kolektive për institucionet parashkollore, e cila skadon në qershor, si dhe çështja e zgjidhja ligjore ekzistuese për pagesën e pagave, transmeton KlanMacedonia.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia