close
Vendi

SHKUP: FILLON AFATI I DYTË I REGJISTRIMEVE NËPËR UNIVERSITETE

8632

Paraqitja për regjistrim në vitin e parë të studimeve universitare për vitin 2016/2017 në tre universitetet shtetërore (Manastir, Shtip dhe Ohër) fillon sot, në Tetovë nesër dhe në Shkup të enjten.

Gjithsej 24.356 vende të lira, nga të cilat 13.536 për studentë të rregullt në kuotë shtetërore, 7,327 vende për studentë me bashkëfinancim dhe 3.493 vende të lira për studentë me korrespondencë.

Në Universitetin Shtetëror të Tetovës ka 4.600 vende të lira, nga të cilat 1.335 për studentë të rregullt në kuotë shtetërore, 2.600 për kuotë të studentëve të rregullt me bashkëfinancim dhe 665 për studentë me korrespondencë. Afati i parë i regjistrimit është nga 16 deri më 19 gusht, ndërsa afati i dytë është nga 30 gusht deri më 2 shtator.

Më së shumti vende të lira (10.535) ka në universitetin më të vjetër dhe më të madh “Shën Cirili dhe Metodi” në Shkup. Prej tyre, 6.606 janë për studentë të rregullt në kuotë shtetërore, 2.819 për kuotë të studentëve të rregullt me bashkëfinancim dhe 1.110 për studentë me korrespondencë.

Si edhe në vitet e fundit, kompensimi për studentët e rregullt është 200 euro gjegjësisht 100 euro për programe të disperzuara studentore, ndërsa shuma për studentë me bashkëfinancim lëviz prej 100 deri në 400 euro.

Paraqitja e kandidatëve në afatin e parë të regjistrimit në USHCM është më 18 dhe 19 gusht. Afati i dytë i regjistrimit është më 5 shtator, ndërsa në fakultetet në të cilat do të mbesin vende të lira do të ketë edhe afat të tretë më 15 shtator, kur edhe fillon viti i ri akademik. /TvArt/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia