close
Rajoni

SHQIPËRI: NË SHKURT NIS VAKSINIMI I TË MOSHUARVE

244F4BB6-3401-4871-9F1C-E78DF438B58F

SPECIALISTJA E ISHP-së TREGON GRAFIKUN E VAKSINIMIT


 Në Shqipëri, gjate muajit shkurt, kur pritet te mberrijne vaksinat e Covax, do te nise edhe vaksinimi i te moshuarve. Sipas grafikut te ISHP, prioritet deri tani kane qene mjeket qe ende nuk e kane kaluar virusin.

Dozat e para te vaksines covax qe pritet te mberrijne ne shkurt, do te perdoren per vaksinimin e mjekeve te linjes se pare por edhe te moshuarit. Ekpsertet kane pergatitur tashme nje grafik per menyren si do te procedojne.

ERIDA NELAJ – SPECIALISTE ISHP

Ne planifikimin e pare jane mjekt e linjes se pare, mjeket e spitlaeve rajonale, pneumologe por do te kemi dhe vaksinime paralele , pervec ketyre ne do fusim dhe vaksinimin e te moshuarve ne shtepite e te moshuarve.

 Me 1200 dozat e para te vaksines Pfizer, qe shteti  shqiptar I mori dhurate, po vijon vaksinimi I mjekeve te spitalve covid. Edhe pse jo nje rregull I shkruar, ata qe e kane kaluar covid , jua kane lene radhen kolegeve qe skane rende ende ne kontat me virusin.

ERIDA NELAJ – SPECIALISTE ISHP

Sugjerimi eshte qe te vaksinohen dhe nese e kane kaluar covid, gjithesesi listat paraprake pergatiten ne spital, dhe nese e kane kaluar rrishtas mund tjua lene radhen te tjereve po normalisht jane paraqitur mjek infermier qe e kane kaluar shume heret

Deri me tani jane vaksinuar mbi 500 mjek, infermier dhe epidemiolg te rajonit te tiranes. Sipas eksperteve deri me tani nuk eshte raportuar asnje efekt anesor. /Tv Klan/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia