close
Rajoni

SHQIPËRI: TË INFEKTUARIT ME COVID 19 SHUMICA TË PAVAKSINUAR

122621611_1453842044821356_5878166496867798316_n

TË DHËNAT NGA TERRENI TREGOJNË SE TË VAKSINUARIT KANË MBROJTJE TË MADHE


 

Në Shqipëri epidemiologët vlersojnë se numri më i madh i të infektuarëve me covid 19 janë të pavaksinuar.

Shumica e te infektuarve në shqipëri, janë qytetarë të pavaksinuar. Epidemiologët qe jane çdo ditë në terren, thonë se përqindja e mbrojtjes nga vaksina ëhstë mjaft e madhe në ato raste kur brenda familjes ka persona të pavaksinuar dhe të infektuar.

  REXHEP MUJA

   “Shumica e të infektuarve janë të pavaksinuar. Ne kemi përfshirë një studim si institucion nga janari deri në korrik me 448 dhe kemi para efektshmërinë e disa vaksinave. Pjesa dërmuese e atyre që janë infektuar janë të pavaksinuar 448 që janë marrë në studim ne kemi parë që një përqindje  evogël e tyre kanë rezultuar të pavaksinuar e kanë shfaqur si sëmundje. “

Epidemiologët thonë se të vaksinuarit e paktë në numër  që janë infektuar nuk e kanë transmetuar virusin në familje.

  “Përqindja e mbrojtjes është goxha e madhe dhe në krye është pfizer.. Ata që janë të vaksinuar nuk kanë qenë transmetues në vatra familjare.”

Në Shqipëri prej janarit  , mbi 39 % e popullsisë është imunizuar përmes vaksinave anticovid./KlanMacedonia/

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia