close
Vendi

SHTATË TË MBIJETUARIT E NGJARJES NË TETOVË, LËSHOHEN NË SHTËPI

91E8150D-441E-4BBF-819B-8D8A0CBEE5D0

SPITALI I TETOVËS: KEMI PERSONEL TË MJAFTUESHËM PËR KUJDESJE


Numri I rasteve positive me koronavirus ditë me rradhë në Komunën e Tetovës është njëshifrorë me crast sic thonë vërehet një zbutje e situatës epidemiologjike në Tetovë referuar dhe numrit të të hospitalizuarve.

GZIM NUREDINI- KORDINATOR I QENDRËS KOVID- TETOVË

Për momentin kemi 40 pacient të hospitalizuar.Brenda 24 orëve kemi pasur 81 kontrolle ambulantore. 6 pacient janë lëshuar në shtëpi dhe kemi 3 pranime të reja.Ndërkaq ka ndërruar jetë një paciente 58 vjecare e cila nuk ka qenë e vaksinuar.

Zjarrit në ambulantën modulare në Tetovë, arritën ti shpëtonin 12 persona të cilët ishin në gjendje stabile sa I përket lëndimeve nga zjarri por të njëjtët ishin transferuar në repartin infektiv. Sipas Spitalit të Tetovës tashmë po marrin trajtim vetëm 5 persona.

GZIM NUREDINI- KORDINATOR I QENDRËS KOVID- TETOVË

Në lidhje me pacientët e transferuar nga spitali modular, shtatë nga ato janë lëshuar në shtëpi ndërsa të tjerët janë ende të hospitalizuar. Në lidhje me pyetjen e personelit , covid qendra ka personel të mjatueshëm për përkujdesjen shëndetësore të pacientëve të hospitalizuar.

Komuna e Tetovës edhe përkundrejt uljes së lehtë të numrave vazhdoj nëtë jetë komuna e dytë me rradhë me më shumë raste aktive gjegjësisht  1115 raste. /KlanMacedonia

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia