close
Rajoni

Shteti i parë në Ballkan që hoqi maskat

korona-andreas-gebert

Ministrja malazeze e Shëndetësisë, Jelena Borovinic-Bojovic, ka bërë të ditur sot se nga nesër mbajtja e maskave mbrojtëse në shkolla, tregje, qendra tregtare, palestra do të jetë vetëm si rekomandim.

Ajo paralajmëroi masa të reja për mbrojtjen nga koronavirusi në emisionin “Mirëmëngjesi Mali i Zi”, duke theksuar se maskat mbrojtëse do të jenë të detyrueshme vetëm në objektet e kujdesit shëndetësor, objektet e banimit kolektiv dhe transportin publik.

Siç theksoi ai, mësimi në shkolla do të zgjasë 30 minuta deri në shqyrtimin e gjendjes së përgjithshme.

“Ne ende duhet të jemi të kujdesshëm. Virusi na befasoi disa herë në mënyrë të pakëndshme. Situata për momentin është e favorshme dhe stabile. Ne kemi një rënie të ndjeshme të numrit të pacientëve në baza ditore, një rënie të numrit të të shtruarve”, tha Boroviq Bojoviq.

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia