close
Vendi

Sindikata e Pavarur e Ushtarëve të Maqedonisë do të fillojë grevë

ushtria-Maqedoni

Sindikata e Pavarur e Ushtarëve Profesionistë (SPUP) njofton se të dielën do të fillojë greva para Qeverisë.

Këtë iniciativë e kanë vendosur pasi siç thonë ata tash e dy vite, Qeveria nuk ka ndërmarrë asnjë aktivitet që disa nga ushtarët profesionistë të transferohen në një institucion tjetër.

“Sipas nenit 40a të Ligjit për shërbimin në ushtri, ushtarët profesionistë me plotësimin e moshës 45 vjeçare transferohen në institucionet tjera të ndërlidhura. Por tash e 2 vite Qeveria nuk ka ndërmarrë asnjë aktivitet për transferimin e disa prej ushtarëve profesionistë në një institucion tjetër. Ndaj SPUP-ja ndërmerr aktivitete me anëtarët e saj dhe më 22 Maj 2022 para Qeverisë së RMV-së do të vendosim tenda për të fjetur përgjatë trotuarit përballë Qeverisë dhe aty do të qëndrojmë derisa të plotësohet kërkesa jonë”, thonë nga Sindikata

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia