close
Top LajmeVendi

SITUATË E TENSIONUAR NË “NJEGOSH”

PERLESHJE-SHQIPTAR-MAQEDONAS-696×385

Erdhën për të zgjidhur problemin e fëmijëve, e krijuan problem mes vete.

Kamerën mos e prek të lutem!
Përse mos të ketë edhe në gjuhën shqipe?
Sepse është Maqedoni e jo Shqipëri.

– Jo vetëm në shqip të publikohet dhe të thirren grupe. Nuk mundet kështu! Je jeni në shërbim tonin, duhet të na dëgjoni neve.

Atmosfera e tensionuar vazhdoi edhe brenda, e u përkeqësua edhe më shumë, kur ministri Arbër Ademi, u drejtua vetëm në gjuhën shqipe.

Pas debatit të nxehtë, kryetari i komunës, BorçeGeorgievski dhe ministri Arbër Ademi, u kërkuan 11 prindërve që të qëndrojnë brenda, dhe të flitet për zgjidhjen eventuale, e kërkuan që personat tjerë të dalin jashtë së bashku me mediat.

Takimi zgjati rreth gjysmë ore, e marrëveshja finale ishte kjo.

E këtë vendim, disa nga banorët e përkatësisë etnike maqedonase e konsiderojnë si fitore.

Më dëgjo, vetëm dëgjoje përmbajtjen e fjalisë tënde…Fëmija im do të ecë dy kilometra, por ama fëmija i tyre 15 kilometra, unë fitova! Ajo është shumë keq.
A e di përse është keq, sepse 20 vjet ka qenë kështu!
E përse tani mos të ndryshohet kjo gjendje?

Klan Macedonia

The author Klan Macedonia